Door de komst van allerlei online mogelijkheden om te beleggen in bijvoorbeeld grondstoffen of cfd’s is de aandacht voor aandelen de laatste tijd minder. Ook de economische crisis speelde hierbij een rol.

In de jaren negentig was beleggen in aandelen dermate populair dat er veel miljonairs bij zijn gekomen door goed te beleggen. In de jaren tachtig was het zelfs mogelijk om een kapitaal te vertienvoudigen in relatief korte tijd. Mensen zijn daar heel erg rijk mee geworden.

Dat succes is nu niet meer van toepassing en dat is de reden dat mensen liever zijn gaan beleggen in cfd’s en grondstoffen, die nog wel groeien.

Geen interesse meer in beleggen

Onderzoeken op de beurs tonen aan dat het aantal mensen dat interesse in beleggen heeft af is genomen. De redenen die aangegeven worden zijn:

  • veel gezakte aandelen;
  • lage beurskoersen;
  • economische crisis;
  • betere manieren om geld te verdienen met beleggen.

Op zich biedt dat ruimte voor mensen die tijd nemen om het beleggen in de vingers te krijgen. Voor hen is het mogelijk om een leuk rendement te behalen.

 

Op korte termijn beleggen in aandelen

Tegenwoordig is het de beste manier om het kopen en verkopen van aandelen te doen om korte termijn. Dat heeft ermee te maken dat de beurs al geregelde tijd niet stabiel is. De koersen storten met regelmaat in en het is dus moeilijk om hier een peil op te trekken.

Door via een broker te beleggen profiteer je van kleine dalingen en hogere resultaten.

 

Op langere termijn beleggen in aandelen

De grootste belegger aller tijden – Warren Buffet – staat bekend om zijn geduld. Geduld is voor hem een strategie. Er zijn beleggingen van hem die hem pas na tientallen jaren winst zijn gaan opleveren. Hij is daarvoor rijkelijk beloond, want Warren Buffet is multimiljardair geworden met beleggen.

Op de langere termijn beleggen betekent dat je pas over een hele poos een hoog rendement mag verwachten. Het gaat dan om aandelen die groeien en waarvan de koersen flink zullen stijgen. Geduld is hierbij een schone zaak.

Je moet hiervoor wel de markt goed kennen en bestuderen. Wederom kun je dat doen door te oefenen met een gratis account.

 

Gebruikmaken van een hefboom

Wie belegt in aandelen kan gebruik maken van de zogenaamde hefboom. Hierdoor maak je met weinig inleg meer winst. Je kunt de hefboom inzetten op een veelvoud van je inzet, bijvoorbeeld 1:10. Zet je dan €100 in, dan mag je voor €100 x 10 = €1.000 beleggen.

Je kunt hier dus heel veel winst mee maken.

Beleggen in aandelen kun je het beste gratis uitproberen met behulp van een demo met gratis bonus. Zo kun je met echt geld oefenen, zonder ervoor te betalen.

 

CFD brokers

De introductie van CFD (Contract for Difference) brokers in Nederland maakt het voor iedereen mogelijk om optimaal te profiteren van zowel dalende als stijgende koersen. Bij deze brokers kun je namelijk ook inleggen op verlies (dus dalingen). Wel handig in deze tijd, waarbij de koersen regelmatig inzakken.