Heb je gelezen wat aandelen zijn? Dan is de kans groot dat je dit artikel leest omdat je er wel oren naar hebt om te gaan beleggen in aandelen.

Beleggen in aandelen betekent dat je aandelen koopt. Daar heb je een effectenrekening voor nodig. De meest gangbare weg is de weg naar de bank. Zo bieden banken als de Rabobank en ING speciale rekeningen aan die bedoeld zijn om aandelen in te kopen. Echter, banken zijn wat ons betreft niet de beste stap om te beginnen. Je hebt professionele aanbieders, zoals Lynx, Binckbank en Alex, die meer gericht zijn op aandelen. De vraag is echter of je hier als beginnende belegger goed zit.

Wat zou jij dan wel kunnen doen als beginnende belegger? We schrijven het hier voor je uit.

 

Beginnen met beleggen in aandelen

De handel in aandelen is wisselend. Momenteel zijn veel mensen met andere vormen van beleggen bezig, waardoor er ruimte is op de markt. Genoeg ruimte om te verkennen en – wanneer je de kneepjes hebt geleerd – genoeg ruimte om veel geld te verdienen met beleggingen in aandelen.

De beste manier voor de beginnende belegger is via een CFD broker. De CFD broker biedt een platform waarop je eenvoudig en snel een overzicht hebt van je mogelijkheden. Een ander groot voordeel is dat een CFD broker je in staat stelt om ook met kleine vermogens te beleggen. Je zou al vanaf een paar tientjes in kunnen stappen.

 

Beleggen in aandelen met CFD’s

Het is aan te bevelen om te beginnen met beleggen in aandelen middels een CFD broker. Je betaalt hier heel lage transactiekosten (vele malen lager dan bij de bank of een partij als Alex en Binckbank) en kunt optimaal profiteren van het rendement.

Andere voordelen:

  • Je kunt bij het gebruiken van een CFD broker een hefboom inzetten (en dus meer beleggen dan je aan vermogen hebt en ook meer winst maken);
  • Je kunt inkopen op zowel dalende als stijgende koersen (een bedrijf hoeft dus geen winst te maken om voor jou winstgevend te zijn, je kunt profiteren van hun verlies);
  • Een CFD broker stelt je in staat om makkelijk te handelen in allerlei beleggingsvarianten, bijvoorbeeld ook in grondstoffen en valuta.

Praktijkvoorbeeld: aandelen Microsoft kopen

Wanneer de koers van Microsoft op 457 dollar staat en je besluit een aandeel te kopen via een CFD, betaal je per aandeel 457 dollar. Koop je drie aandelen, dan betaal je 1371 dollar. Bij een CFD broker zijn de transactiekosten erg laag: slechts 1 dollar voor een aandeel. In dit voorbeeld komt dat neer op 3 dollar.

De koers van de aandelen Microsoft stijgt die dag met 25 dollar. Je besluit je aandeelpositie te sluiten. De koers is 25 dollar gestegen, wat voor jou betekent dat je 3 x 25 = 75 dollar hebt verdiend op deze dag. Hier gaat alleen de 3 dollar aan transactiekosten vanaf. Je hebt dus 72 dollar winst, die je direct in je zak kan steken (of waar je nieuwe aandelen van kan kopen).

Dit is het grote voordeel van een CFD broker. Het is overzichtelijk, het is snel en het leert jou om beter te worden in beleggen.

 

Begin vandaag nog met beleggen in aandelen

Vandaag nog beginnen met beleggen in aandelen? Ga dan aan de slag met een demo-account via onze aanbevolen brokers.