Geld verdienen op het internet staat voor veel mensen gelijk aan geld verdienen met beleggen. Hoe doe je dat? Succesvol geld verdienen online? In dit artikel lees je hoe je online geld kunt verdienen met beleggen.

 

Online geld verdienen

De komst van het internet heeft ervoor gezorgd dat veel mensen hun inkomen hebben kunnen uitbreiden. In plaats van fysiek naar een baas te gaan en daar geld te verdienen, zijn er online ook vele opties. Enkele voorbeelden:

  • Geld verdienen met advertentieruimtes op een website;
  • Geld verdienen door middel van Youtube kanalen;
  • Geld verdienen met bloggen;
  • Geld verdienen met beleggen.

Hoewel de drie bovenste vormen ieder voor zich interessant zijn, willen we vooral stilstaan bij optie 4: geld verdienen met beleggen.

Want online beleggen is enorm populair. Steeds meer mensen besluiten via het internet te gaan beleggen. Hoe kun je dat nu zo succesvol mogelijk doen?

 

Voordelen van online beleggen

Om te begrijpen hoe je succesvol kunt worden met beleggen via het internet, is het belangrijk om de voordelen van online beleggen te begrijpen. Hieronder worden ze opgesomd:

  • Je kunt makkelijk en snel online beleggen vanuit waar je maar wilt;
  • Wie succes boekt, kan geld verdienen vanuit huis;
  • Online beleggen is leerzaam en overzichtelijk;
  • Online beleggen kan iedereen zelf en hoef je niet uit te besteden;
  • Met beleggen via het internet hou je zelf de controle.

 

Succesvol beleggen

Als je succesvol wil beleggen, is het belangrijk om je voor te bereiden. Het is dus niet een kwestie van ergens een account aanmaken of ergens je geld in stoppen en het daarbij laten. De eerste stap is om te bekijken welke beleggingen een hoog rendement geven. Hoewel we daar niet altijd een eenduidig antwoord op kunnen geven, is het momenteel zo dat goud een goede investering is, evenals de bitcoin (digitale valuta). Ook spelletjes, zoals Minecraft en Candy Crush zijn op het moment van schrijven erg geliefd en succesvol.

Observeer voor jezelf welke producten een stijgende lijn laten zien. Ga dan beetje bij beetje beleggen. Stel voor jezelf een bedrag vast dat je wil spenderen aan beleggen en beleg het gespreid over een stuk of drie verschillende beleggingen (bijvoorbeeld een spel, een grondstof en een aandeel).

Houd de koersen in de gaten en doe wat goed voelt: verkopen of meer investeren. Af en toe zal je verlies lijden. Zie dat niet als een verlies, maar leer hiervan. Probeer voor jezelf te analyseren water gebeurd is en welke factoren leidend zijn bij het succes van beleggen.

 

Handel in verschil

Hoewel beleggen erg gericht is op een stijgende lijn, kun je tegenwoordig ook beleggen in verschil. Met een moeilijke term wordt dit CFD genoemd. Je sluit een CFD (Contract for Differende) af. Dit contract voor verschil kan ook een daling zijn. Stel dat jij vermoedt dat de prijs van zilver gaat zakken, dan kun je hierop inzetten. Als je gelijk hebt, krijg jij het percentage uitgekeerd als winst.

Dit is een hefboomprincipe, waar je meer over kunt leren binnen Plus500, een van de grootste CFD brokers. Je kunt hier gratis ervaring opdoen, door met nep geld te beleggen. Wanneer je besluit echt geld te gaan gebruiken, betaalt Plsu500 je een welkomstbedrag van €25 uit.

 

Wat verdient een succesvolle belegger?

Het is moeilijk te zeggen wat een succesvolle belegger verdient, maar dat kan heel veel zijn. Zeker als je een tijdje succes hebt en je steeds meer vermogen tot je beschikking hebt staan om te beleggen, kunnen de bedragen erg leuk worden.

Er zijn mensen die beleggen als vast inkomen hebben. Zij weten wat ze doen en ook hoe ze om moeten gaan met al die verschillende waardes. Maar er zijn ook veel mensen die beleggen er (zeker in het begin) gewoon bij doen. Zodra de verdiensten toenemen, kunnen ze bepalen om te stoppen met werken en van beleggen hun inkomsten te maken.